Oferta de Paşte 2018

         

 Paştele reprezintă sărbătoarea Învierii lui Isus Christos.
În tradiţia ortodoxă, începutul sărbătorii e marcat o dată cu postul de şapte săptămâni. Oamenilor le este permis să mănânce bucatele (pasca/pâinea, ouăle roşii, carnea de miel, sarea şi vinul) abia după ce acestea se sfinţesc şi după ce fiecare persoană participă la Liturghie. Se spune ca acei care ciocnesc ouă roşii în ziua de Paşte se vor întâlni şi pe lumea cealaltă.

Prima zi de Paşte trebuie să fie petrecută liniştit, fiind interzisă orice activitate distractivă. În această zi, e interzis şi somnul.
Luni, a doua zi de Paşte, oamenii dau de pomană pentru cei morţi, mergând, în cele mai multe cazuri, la cimitir. O credinţă răspândită printre români e că, timp de o săptămână de la Înviere, porţile Raiului sunt deschise larg. Tocmai de aceea se spune că sufletele celor care mor în Săptămâna Lumânată ajung direct în Rai.

În functie de zonele ţării, există obiceiuri şi obiceiuri.
Poate cel mai de notorietate e unul din zona Transilvaniei, cunoscut sub numele de "stropit". Potrivit acestui obicei - preluat de la maghiari - băieţii merg în familiile în care există o fată sau mai multe, pe care le stropesc cu parfum, "ca să nu se vestejească".
          "Stropitul" este păstrat şi azi şi reprezintă un bun prilej pentru o reîntâlnire cu prietenii, şi, în fond, de distracţie.

                                         

 

 

Sfintele Sărbători de Paşti 2018

 

Tarife & posibilităţi de cazare:

 

 

 

Oferta de Paşti 2018

 

 

Sejur  3 zile

 06.04.2018 – 09.04.2018

 

Cameră cu pat matrimonial, sau cu două paturi simple

 

     500,00 RON / Pers.

    

 

Tarifele menţionate includ cazare cu pensiune completă:

 

06.04.2018 – cină

07.04.2018 – mic dejun; prânz; cină, foc de tabără, vin fiert, cozonac, ouă roşii

08.04.2018 – mic dejun; prânz tradiţional pascal; cină

09.04.2018  - mic dejun;

Copii cu vârstă cuprinsă între 0-6 ani beneficiează de gratuitate, fără pat suplimentar şi fără mese.(plătesc separat ce consumă)

Între 7-14 ani achită 50% din preţul adult cu pat suplimentar şi mese.